Viva la Revolucion!

Cornel Briscaru (USL): Nu dau pomeni electorale!


Cornel BriscaruBrișcaru nu se regăsește în voturile din partea celor care așteaptă pomeni electorale * PDL reprezintă cea mai mare amenințare la adresa USL-ului *  Nu are nicio slăbiciune * Are intoleranță la corupție și spagă * Nu se vede migrator politic.

Interviu Cornel Brișcaru, candidat USL la Primăria Târgu Mureș.


1. Conform programului tău electoral, “Candidez pentru 4 ani cu comision zero“, se poate trage concluzia că doreşti doar un singur mandat ca şi primar în Targu Mures? Mergi cumva pe strategia politică a preşedintelui american James K. Polk, al 11-lea preşedinte al SUA?    

Cornel Brișcaru: Mandatul unui primar se întinde pe durata a patru ani calendaristici. Programul propus de mine spre dezbatere publică se referă, după cum aţi văzut, la realizarea unor obiective care pot fi atinse în aceşti patru ani. Evident că proiectele aflate în derulare vor fi duse la bun sfârşit. Totodată, în timpul mandatului meu voi lansa şi programele strategice pe termen lung. De exemplu crearea a 10.000 de noi locuri de muncă nu este o ţintă doar pentru patru ani. Preocuparea pentru crerea de locuri de muncă este permanentă pentru o administraţie locală, în viziunea mea. Dezvoltarea oraşului pentru a deveni „Oraş Universitar îndreptat înspre cercetare şi industrie de vârf” este o direcţie a cărei realizare presupune un orizont de timp mult mai mare decât patru ani.

La fel şi depunerea dosarului de candidatură pentru ca în 2022 – 2025 Tîrgu – Mureşul să devină Capitală Culturală europeană presupune o activitate care se va întinde pe durata a trei mandate de primar şi consiliu local. Eu doresc sa lansez astfel de proiecte care conturează clar direcţia înspre care oraşul trebuie să se îndrepte şi de care sunt convins că vor fi continuate chiar dacă voi avea doar un singur mandat.

 

2. Aştepti un vot masiv de retrospectivitate (comportament electoral privind votul negativ) atât al ultimului mandat cât şi al ultimilor 12 ani în care liderii actuali ai PDL au înţeles să conducă urbea pentru care tu candidezi?

Cornel Brișcaru:  Aştept în primul rând ca alegerile locale de la Tîrgu – Mureş şi din judeţul Mureş să fie organizate şi să se deruleze corect, cu respectarea legii. Doar astfel vom putea avea radiografia corectă a ceea ce îşi doresc cetăţenii. Spun asta pentru că am asistat cu ocazia ultimelor alegeri locale la fraude masive. Şi astăzi, când vorbim noi, se pun la cale astfel de fraude. Vă dau doar un exemplu. Mii de persoane din afara municipiului sunt „înmatriculate” cu buletine de Tîrgu – Mureş. Aceste persoane, în prinicpal oameni nevoiaşi din comunităţi de rromi vor fi aduse, în mod organizat, cu autobuzele la diferite secţii de votare din oraş, în baza vizei de flotant pe care o obţin. Pe scurt, este un atentat la democraţie. Astfel se fură voinţa cetăţenilor şi nu mă tem să spun chiar viitorul lor.

3. Punctul 3 al acţiunii tale ca primar ales dupa 7 zile, privind evaluarea directorilor din Primăria Tîrgu-Mureş, se poate traduce şi se poate folosi de adversarii politici ca o acţiune de epurare politico-administrativă la nivel local. Eşti gata să îţi asumi o atitudine echidistantă privind gradul de transparenţă şi nivelul tehnocrat impus de funcţiile de execuţie şi conducere din cadrul administraţiei locale?

 Cornel Brișcaru:  Nu ar fi corect să vă trimit acum să discutaţi cu foştii mei colegi din Primăria Tîrgu – Mureş în perioada în care am fost secretarul general al Consiliului Local şi cu cei din Prefectura Mureş când am fost şeful de cabinet al Prefectului. Vă spun doar că eu niciodată nu am dat cu subsemnatul la vreo instituţie de control sau anchetă. Voi avea pretenţia ca toţi angajaţii din Primărie să fie cinstiţi cu banul public. Dacă nu vor dori să fie oneşti, vor pleca. Administraţia presupune foarte multe aspecte tehnice, pe care doar oamenii bine pregătiţi şi corecţi le pot duce la îndeplinire.

4. O intrebare pentru microbişti. Punctul 5 al actiunii tale ca primar ales dupa 9 luni este inspirat din decizia conducatorilor Real Madrid-ului de a avea “socios”, actionari? Ai în plan ridicarea echipei de fotbal FCM la un nivel profesionist care să aducă beneficii şi performanţa la nivel national şi internaţional?

Cornel Brișcaru:  Am în plan susţinerea sportului de masă. Am în plan ca tinerii din oraş să fie sănătoşi şi de ce nu, buni sportivi, care să ne reprezinte cu mândrie la cele mai mari competiţii. Pentru asta, Primăria trebuie să asigure baza materială pentru practicarea sportului de masă. Trebuie să asgure condiţii echitabile pentru cluburile sportive, să aprecieze şi să încurajeze antrenorii profesionişti. În acest moment, alocarea a milioane şi milioane de euro din bugetul local pentru o echipă de fotbal născută în urma unei promisiuni electorale nu este o prioritate pentru oraş. Priorităţile oamenilor sunt altele: locuri de muncă, soluţii pentru tinerele familii, infrastructură. Cine vrea fotbal de primă ligă trebuie să atragă fonduri din zona privată aşa cum se întâmplă în orice loc civilizat din lume.


5. Punctul 15 al aceluiasi program electoral dupa 9 luni de mandat este menit sa crească sporul natural la nivel local? Crezi ca programul After School este suficient pentru ca tinerele mame sa fie stimulate în vederea creşterii natalităţii?

 Cornel Brișcaru:  Educaţia, sănătatea şi siguranţa copiiilor sunt elemente necesare pentru ca tinerele familii să dorească să aibă copii. Sigur că After School nu este sufiecient pentru atingerea acestui deziderat. Este doar unul dintre elemente. Eu mai vorbesc despre locuinţe pentru tineri, educaţie şi locuri de muncă.

 6. Pentru cele 5 scoli, grădiniţe şi creşe, din programul tău politic în primii 2 ani de mandat, ai nevoie de o majoritate lejera în consiliul local. În cazul în care componenţa politica a consiliului local va fi una pestriţă, care vor fi argumentele tale pentru a aduna o astfel de majoritate?

 Cornel Brișcaru:  Să văd eu un consilier, cu nume prenume, care s-ar opune la astfel de proiecte care se referă la viitorul oraşului şi până la urmă la viitorul naţiunii. Astăzi se opun şi aprobă fântâni arteziene în loc de creşe şi alocarea a 1,2 milioane de euro pentru publicitatea Primăriei în loc să se construiască din aceşti bani o şcoală modernă. Asta pentru că astăzi consiliul local este un loc obscur, netransparent, o bursă a şemecheriilor pe bani publici, condusă de vagabonzii administraţiei locale.

7. Conflictul recent privind segregarea UMF, ca şi ultimatum din partea conducerii centrale a UDMR a scos în strada atât studenţi cât şi oameni pentru a protesta împotriva unei astfel de decizii.  Daca “strada” cere păstrarea status-quo-ului a UMF-ului, v-aţi asuma o mişcare amplă de protest în stradă împotriva unei decizii centrale care contravine percepţiei locale?
Cornel Brișcaru:  USL şi eu, în nume personal, nu am accesat o astfel de soluţie radicală şi nu o vom face. Pentru problema UMF sunt două căi legale, democratice şi anume calea juridică, prin atacarea în instanţă a unor acte de admnistraţie guvernamentală şi soluţia politică USL, asumându-şi că va desfiinţa orice hotărâre luată în sensul solicitării UDMR.

Toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că autonomia universitară este garantată de Constituţia României. Autonomia universitară ca şi dreptul la proprietate sau la viaţă trebuie să fie în mintea tuturor sfântă.

 

Intrebari fulger

Cornel Briscaru
a)
Dă-mi un motiv pentru care un tîrg-muresean NU te-ar alege.
R: Nu dau pomeni electorale.

b) Dă-mi un motiv pentru care un tîrg-muresean te-ar ALEGE.
R: Vorbesc despre viitor şi nu despre trecut.

c) Spune-mi un punct tare şi o ameninţare (dintr-o eventuală analiza SWOT) a USL-ului.
R: USL format din două partide serioase, care au guvernat bine România, iar singura ameninţare vine din exterior, de la hărţuiala de-a dreptul teroristă a PD-L care atacă persoane din USL.

d) Spune-mi o slabiciune şi un punct forte al tau (dintr-o eventuala analiza SWOT)
R: Nu ştiu care e slabiciunea. Nu m-am analizat ca şi adversar. M-am format la Facultatea de Drept Babes Bolyai din Cluj Napoca. Acolo am învăţat dreptul şi mă voi lupta întotdeauna pentru dreptate. Cred în dreptate ca singura şansă a oricărei naţiuni de pe Pământ.

e) Suntem în anul 2014, tu esti primar, şi un om politic vine să îţi propună o afacere păguboasă, legală dar imorală, pentru administraţia locala. Îţi oferă 25% din afacere. Ce faci?
R: Il dau afară din birou. Am aproape 1,90 m şi ma impun cand mă ridic în picioare. Dacă insistă, sun la DNA.

f) Sunt cazuri în care aleşii locali, pentru a rămâne pe funcţii, migrează la alte partide. 2016 te va gasi în alt partid?
R: Nu!

Jurist de profesie, candidatul Cornel Brișcaru propune urbei sale un program ambițios pentru dezvoltarea socio-economică a municipiului Târgu Mureș. Cu un program politic calat pe diferite termene de lucru (7 zile, 9 luni, 2 ani, respectiv 4 ani), Cornel Brișcaru face o proiecție în timp a mandatului său, în cazul unui scor favorabil. Avantajul alegătorului și totodată dezavantajul politic asumat de Brișcaru este acela că oferind aceste deadline-uri se oferă adversarilor politici și electoratului în eventualitatea depășirii sau neîndeplinirii task-urilor asumate în aceată campanie electorală. Prin aproprierea de electorat, cu aceste termene de lucru, candidatul USL, domnul Brișcaru, își legitimează decizia de a candida prin fixarea unor obiective pe termen scurt și lung.

Apreciem că la întocmirea acestei oferte electorale a stat și calitatea domniei sale profesionale, aceea de jurist, candidatul USL identificând problemele stringente cu care comunitatea locală se confruntă.

Pentru noi, Cornel Brișcaru este o Nouă ELITĂ!

Mai multe detalii despre candidatul Cornel Brișcaru!

Echipa NoiElite.ro

Print This Post Print This Post

Reader Feedback

5 Responses to “Cornel Briscaru (USL): Nu dau pomeni electorale!”

 • Prodan says:

  singura problema ar fi faptul ca Usl-ul este format din doua partide cu ideologii total diferite.

 • Ania says:

  Asta nu este o problema, domnu’ Briscaru le cunoaste pe amandoua (ideologiile) foarte bine! Sunt partidele lui preferate! De cativa ani incearca sa se decida care-i place mai mult si acum e momentul perfect: poate sta in amandoua deodata.

 • Daniel C. says:

  Tirgu Muresul este un oras ca oricare altul din Romania. Facem abstractie de proportia etnica. Revin. Tirgu Mures este macinat de coruptie, este macinat de afaceri dubioase puse la cale chiar de cei care au fost pusi sa conduca treburile orasului. Tirgu Muresul este printre putinele resedinte de judet din Transilvania care dupa 12 ani de mandat al aceluiasi primar nu are centuri ocolitoare, iar exemplele ar trebui sa continue.
  Ce este mai grav ca in Tirgu – Mures, astazi, se vorbeste despre trecut si nu despre viitor. Iar cand un candidat tanar propune in dezbatere un proiect de primar este luat la suturi pentru te miri ce motive.
  Astea sunt vremurile.
  Sa auzim de bine.

 • Oana says:

  targumuresenii trebuie sa se trezeasca, sa realizeze ca Targu Muresul merita mai mult, iar USL-ul prin Cornel Briscaru poate oferii orasului tot ce i-a fost negat timp de 12 ani!!! e un candidat tanar cu un proiect fezabil pentru oras si cetatenii lui!!!! Multa Bafta CORNEL BRISCARU, sa de-a domnul sa fi lasat sa faci ceea ce iti propui!!!!
  http://cornelbriscaru.wordpress.com/proiect-pentru-dezbatere-publica-in-comunitate/

 • Cosmin says:

  Mult succes Dlui Briscaru ai toata sustinerea mea! Ne-am saturat de furt calificat din banii publici la Tg-Mures , noi tinerii din Mures vrem sa fim motivati sa nu plecam la Capsuni , pentru ca trotuarele vopsite in verde nu tin de foame si nu ne ofera un viitor.

Leave a Reply

NonElite

Cristian Diaconescu (UNPR)

Cristian Diaconescu (UNPR)

Cum ar fi o prăjitură diplomat dacă nu ar avea frişcă? Cam fadă, nu? Ei bine, cam acelaşi gust îmi lasă, de câte ori apare, cel mai constipat politician român, ilustrul „diplomat pe grad” (cum se autodefinea) Cristian Diaconescu, [Continuare]

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

Ce poate însemna pentru cineva (T. Ciuhodaru), membru în Legislativul României, ideea de reprezentativitate? Până la ce nivel poate cineva sa sfideze încrederea și răbdarea alegătorilor lui (mai ales când este vorba de un sistem electoral [Continuare]

Daniel Oajdea

Daniel Oajdea

Anul de grație 2011, an pre electoral. Vine 2012, an plin de campanii electorale. Acum, că toată lumea știe, vede, simte și miroase zoaia politică de pe umerii PDL-ului, nu este ceva nou. Însă aproprierea anului electoral dă drumul la [Continuare]

I-News

Băsescu a găsit mamele eroine ale lui Ioan Oltean

Băsescu a găsit mamele eroine ale lui Ioan Oltean

O declarație făcută de Traian Băsescu joi seară în emisiunea de la Digi24 a trecut neobservată, deși importanța este de-a dreptul istorică: președintele a anunțat că în momentul de față, românii sunt mai mulți decât pe vremea lui Ceaușescu. Nu, n-a spus-o direct, dar o operație de aritmetică banală ne conduce implacabil la această concluzie [Continuare]

NoiElite

Andrei Filip (dr.): Cataracta – peste 70% din oamenii sănătoși dezvoltă această afecțiune după vârsta de 65 de ani

Andrei Filip (dr.): Cataracta – peste 70% din oamenii sănătoși dezvoltă această afecțiune după vârsta de 65 de ani
Operația pentru reducerea dioptriilor cu laser, împreună cu tehnica PRK, oferă siguranță și satisfacție celor care doresc să scape de ochelari. Tratamentul laser este "o minune" a medicinei moderne, permițându-ne să facem lucruri [Continuare]

Florin Buicu (USL): “Am susținut SMURD-ul și pe Raed Arafat, am ieșit și în stradă în ianuarie 2012″

Florin Buicu (USL): “Am susținut SMURD-ul și pe Raed Arafat, am ieșit și în stradă în ianuarie 2012″
În primul rând, cine este omul Corneliu Florin Buicu? Sunt medic, cadru didactic universitar și candidez din partea USL pentru funcția de deputat al Colegiului Nr. 2 Tîrgu Mureș, reprezentând cartierele Tudor, Unirii, Cornișa și 22 [Continuare]

Iulian Crăciun (ARD) – ambasadorul românilor cu handicap

Iulian Crăciun (ARD) – ambasadorul românilor cu handicap
Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru colegiul 8 Senat, Iulian Crăciun, a declarat cu prilejul lansării candidaţilor ARD pentru sectorul 4 al Capitalei, că va fi în Parlament ”ambasadorul” persoanelor cu handicap din [Continuare]

Diana Tusa (PNL): “Cateodata, si eu ma intreb ce caut in politica”

Diana Tusa (PNL): “Cateodata, si eu ma intreb ce caut in politica”
I: Ce cauta o femeie in politica romaneasca? Diana Tusa: De ce o femeie nu poate reusi in politica? E adevarat, lumea e plina de misogini si in partid si in afara lui, dar, si in politica, la fel ca in celelalte domenii, trebuie sa lupti. Ceea ce am [Continuare]

Adrian Chis (IND.): Viseul are nevoie in acest moment de profesionalism

Adrian Chis (IND.): Viseul are nevoie in acest moment de profesionalism
I: Ce v-a facut sa va hotarati sa candidati pentru fotoliul de primar al orasului Viseu de Sus? Adrian Chis: M-am hotarat sa candidez deoarece a trecut prea mult timp de cand nu s-a mai intamplat nimic bun in orasul nostru si cred ca a sosit [Continuare]

Cornel Briscaru (USL): Nu dau pomeni electorale!

Cornel Briscaru (USL): Nu dau pomeni electorale!
Brișcaru nu se regăsește în voturile din partea celor care așteaptă pomeni electorale * PDL reprezintă cea mai mare amenințare la adresa USL-ului *  Nu are nicio slăbiciune * Are intoleranță la corupție și spagă * Nu se vede migrator [Continuare]