- NoiElite.ro - http://noielite.ro -

Cornel Briscaru (USL): Nu dau pomeni electorale!

Posted By NoiElite.ro On March 13, 2012 @ 17:28 In Interviu,NoiElite | 5 Comments


Cornel BriscaruBrișcaru nu se regăsește în voturile din partea celor care așteaptă pomeni electorale * PDL reprezintă cea mai mare amenințare la adresa USL-ului *  Nu are nicio slăbiciune * Are intoleranță la corupție și spagă * Nu se vede migrator politic.

Interviu Cornel Brișcaru, candidat USL la Primăria Târgu Mureș.


1. Conform programului tău electoral, “Candidez pentru 4 ani cu comision zero“, se poate trage concluzia că doreşti doar un singur mandat ca şi primar în Targu Mures? Mergi cumva pe strategia politică a preşedintelui american James K. Polk, al 11-lea preşedinte al SUA?    

Cornel Brișcaru: Mandatul unui primar se întinde pe durata a patru ani calendaristici. Programul propus de mine spre dezbatere publică se referă, după cum aţi văzut, la realizarea unor obiective care pot fi atinse în aceşti patru ani. Evident că proiectele aflate în derulare vor fi duse la bun sfârşit. Totodată, în timpul mandatului meu voi lansa şi programele strategice pe termen lung. De exemplu crearea a 10.000 de noi locuri de muncă nu este o ţintă doar pentru patru ani. Preocuparea pentru crerea de locuri de muncă este permanentă pentru o administraţie locală, în viziunea mea. Dezvoltarea oraşului pentru a deveni „Oraş Universitar îndreptat înspre cercetare şi industrie de vârf” este o direcţie a cărei realizare presupune un orizont de timp mult mai mare decât patru ani.

La fel şi depunerea dosarului de candidatură pentru ca în 2022 – 2025 Tîrgu – Mureşul să devină Capitală Culturală europeană presupune o activitate care se va întinde pe durata a trei mandate de primar şi consiliu local. Eu doresc sa lansez astfel de proiecte care conturează clar direcţia înspre care oraşul trebuie să se îndrepte şi de care sunt convins că vor fi continuate chiar dacă voi avea doar un singur mandat.

 

2. Aştepti un vot masiv de retrospectivitate (comportament electoral privind votul negativ) atât al ultimului mandat cât şi al ultimilor 12 ani în care liderii actuali ai PDL au înţeles să conducă urbea pentru care tu candidezi?

Cornel Brișcaru:  Aştept în primul rând ca alegerile locale de la Tîrgu – Mureş şi din judeţul Mureş să fie organizate şi să se deruleze corect, cu respectarea legii. Doar astfel vom putea avea radiografia corectă a ceea ce îşi doresc cetăţenii. Spun asta pentru că am asistat cu ocazia ultimelor alegeri locale la fraude masive. Şi astăzi, când vorbim noi, se pun la cale astfel de fraude. Vă dau doar un exemplu. Mii de persoane din afara municipiului sunt „înmatriculate” cu buletine de Tîrgu – Mureş. Aceste persoane, în prinicpal oameni nevoiaşi din comunităţi de rromi vor fi aduse, în mod organizat, cu autobuzele la diferite secţii de votare din oraş, în baza vizei de flotant pe care o obţin. Pe scurt, este un atentat la democraţie. Astfel se fură voinţa cetăţenilor şi nu mă tem să spun chiar viitorul lor.

3. Punctul 3 al acţiunii tale ca primar ales dupa 7 zile, privind evaluarea directorilor din Primăria Tîrgu-Mureş, se poate traduce şi se poate folosi de adversarii politici ca o acţiune de epurare politico-administrativă la nivel local. Eşti gata să îţi asumi o atitudine echidistantă privind gradul de transparenţă şi nivelul tehnocrat impus de funcţiile de execuţie şi conducere din cadrul administraţiei locale?

 Cornel Brișcaru:  Nu ar fi corect să vă trimit acum să discutaţi cu foştii mei colegi din Primăria Tîrgu – Mureş în perioada în care am fost secretarul general al Consiliului Local şi cu cei din Prefectura Mureş când am fost şeful de cabinet al Prefectului. Vă spun doar că eu niciodată nu am dat cu subsemnatul la vreo instituţie de control sau anchetă. Voi avea pretenţia ca toţi angajaţii din Primărie să fie cinstiţi cu banul public. Dacă nu vor dori să fie oneşti, vor pleca. Administraţia presupune foarte multe aspecte tehnice, pe care doar oamenii bine pregătiţi şi corecţi le pot duce la îndeplinire.

4. O intrebare pentru microbişti. Punctul 5 al actiunii tale ca primar ales dupa 9 luni este inspirat din decizia conducatorilor Real Madrid-ului de a avea “socios”, actionari? Ai în plan ridicarea echipei de fotbal FCM la un nivel profesionist care să aducă beneficii şi performanţa la nivel national şi internaţional?

Cornel Brișcaru:  Am în plan susţinerea sportului de masă. Am în plan ca tinerii din oraş să fie sănătoşi şi de ce nu, buni sportivi, care să ne reprezinte cu mândrie la cele mai mari competiţii. Pentru asta, Primăria trebuie să asigure baza materială pentru practicarea sportului de masă. Trebuie să asgure condiţii echitabile pentru cluburile sportive, să aprecieze şi să încurajeze antrenorii profesionişti. În acest moment, alocarea a milioane şi milioane de euro din bugetul local pentru o echipă de fotbal născută în urma unei promisiuni electorale nu este o prioritate pentru oraş. Priorităţile oamenilor sunt altele: locuri de muncă, soluţii pentru tinerele familii, infrastructură. Cine vrea fotbal de primă ligă trebuie să atragă fonduri din zona privată aşa cum se întâmplă în orice loc civilizat din lume.


5. Punctul 15 al aceluiasi program electoral dupa 9 luni de mandat este menit sa crească sporul natural la nivel local? Crezi ca programul After School este suficient pentru ca tinerele mame sa fie stimulate în vederea creşterii natalităţii?

 Cornel Brișcaru:  Educaţia, sănătatea şi siguranţa copiiilor sunt elemente necesare pentru ca tinerele familii să dorească să aibă copii. Sigur că After School nu este sufiecient pentru atingerea acestui deziderat. Este doar unul dintre elemente. Eu mai vorbesc despre locuinţe pentru tineri, educaţie şi locuri de muncă.

 6. Pentru cele 5 scoli, grădiniţe şi creşe, din programul tău politic în primii 2 ani de mandat, ai nevoie de o majoritate lejera în consiliul local. În cazul în care componenţa politica a consiliului local va fi una pestriţă, care vor fi argumentele tale pentru a aduna o astfel de majoritate?

 Cornel Brișcaru:  Să văd eu un consilier, cu nume prenume, care s-ar opune la astfel de proiecte care se referă la viitorul oraşului şi până la urmă la viitorul naţiunii. Astăzi se opun şi aprobă fântâni arteziene în loc de creşe şi alocarea a 1,2 milioane de euro pentru publicitatea Primăriei în loc să se construiască din aceşti bani o şcoală modernă. Asta pentru că astăzi consiliul local este un loc obscur, netransparent, o bursă a şemecheriilor pe bani publici, condusă de vagabonzii administraţiei locale.

7. Conflictul recent privind segregarea UMF, ca şi ultimatum din partea conducerii centrale a UDMR a scos în strada atât studenţi cât şi oameni pentru a protesta împotriva unei astfel de decizii.  Daca “strada” cere păstrarea status-quo-ului a UMF-ului, v-aţi asuma o mişcare amplă de protest în stradă împotriva unei decizii centrale care contravine percepţiei locale?
Cornel Brișcaru:  USL şi eu, în nume personal, nu am accesat o astfel de soluţie radicală şi nu o vom face. Pentru problema UMF sunt două căi legale, democratice şi anume calea juridică, prin atacarea în instanţă a unor acte de admnistraţie guvernamentală şi soluţia politică USL, asumându-şi că va desfiinţa orice hotărâre luată în sensul solicitării UDMR.

Toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că autonomia universitară este garantată de Constituţia României. Autonomia universitară ca şi dreptul la proprietate sau la viaţă trebuie să fie în mintea tuturor sfântă.

 

Intrebari fulger

Cornel Briscaru
a)
Dă-mi un motiv pentru care un tîrg-muresean NU te-ar alege.
R: Nu dau pomeni electorale.

b) Dă-mi un motiv pentru care un tîrg-muresean te-ar ALEGE.
R: Vorbesc despre viitor şi nu despre trecut.

c) Spune-mi un punct tare şi o ameninţare (dintr-o eventuală analiza SWOT) a USL-ului.
R: USL format din două partide serioase, care au guvernat bine România, iar singura ameninţare vine din exterior, de la hărţuiala de-a dreptul teroristă a PD-L care atacă persoane din USL.

d) Spune-mi o slabiciune şi un punct forte al tau (dintr-o eventuala analiza SWOT)
R: Nu ştiu care e slabiciunea. Nu m-am analizat ca şi adversar. M-am format la Facultatea de Drept Babes Bolyai din Cluj Napoca. Acolo am învăţat dreptul şi mă voi lupta întotdeauna pentru dreptate. Cred în dreptate ca singura şansă a oricărei naţiuni de pe Pământ.

e) Suntem în anul 2014, tu esti primar, şi un om politic vine să îţi propună o afacere păguboasă, legală dar imorală, pentru administraţia locala. Îţi oferă 25% din afacere. Ce faci?
R: Il dau afară din birou. Am aproape 1,90 m şi ma impun cand mă ridic în picioare. Dacă insistă, sun la DNA.

f) Sunt cazuri în care aleşii locali, pentru a rămâne pe funcţii, migrează la alte partide. 2016 te va gasi în alt partid?
R: Nu!

Jurist de profesie, candidatul Cornel Brișcaru propune urbei sale un program ambițios pentru dezvoltarea socio-economică a municipiului Târgu Mureș. Cu un program politic calat pe diferite termene de lucru (7 zile, 9 luni, 2 ani, respectiv 4 ani), Cornel Brișcaru face o proiecție în timp a mandatului său, în cazul unui scor favorabil. Avantajul alegătorului și totodată dezavantajul politic asumat de Brișcaru este acela că oferind aceste deadline-uri se oferă adversarilor politici și electoratului în eventualitatea depășirii sau neîndeplinirii task-urilor asumate în aceată campanie electorală. Prin aproprierea de electorat, cu aceste termene de lucru, candidatul USL, domnul Brișcaru, își legitimează decizia de a candida prin fixarea unor obiective pe termen scurt și lung.

Apreciem că la întocmirea acestei oferte electorale a stat și calitatea domniei sale profesionale, aceea de jurist, candidatul USL identificând problemele stringente cu care comunitatea locală se confruntă.

Pentru noi, Cornel Brișcaru este o Nouă ELITĂ!

Mai multe detalii despre candidatul Cornel Brișcaru!

Echipa NoiElite.ro


Article printed from NoiElite.ro: http://noielite.ro

URL to article: http://noielite.ro/archives/1128

Copyright © 2012 NoiElite.ro. All rights reserved.